×

Новости

Градско позориште у Бијељини најављује двије премијере у фебруару

Најмлађа установа културе у Бијељини, градско позориште “Семберија” као и већина установа погођено је пандемијом вируса корона. Ипак, током предходних годину дана успјели су да одиграју чак пет премијера, а за почетак фебруара мјесеца ове године планирају да бијељинску публику обрадују са још двије. Иако су се радовали пресељењу у Соколски дом, од тога за сада нема ништа.

Пандемија вируса корона утицала је у великој мјери на културни живот Бијељине. У Градском позоришту "Семберија" током прошле године нису успјели да реализују све планиране активности. Ипак , период затварања искористили су за припрему нових представа.

Од фебруара мјесеца када је изведена прва премијера представе "Kомедија ометена у развоју" па до краја године имали су три премијере.

Након прве премијере у фебруару мјесецу чиме је практично и озваничен почетак рада бијељинског позоришта, срећа није била на страни глумаца.

Глумцима у великој мјери недостаје интеракција са публиком, јер је због епидемиолошке ситуације ограничен број присутних на представама.

И у овој установи као и другим културним недостаје више финансијских средстава. Надају се увећању овогодишњег буџета за око 60%.

Свако позориште има репертоар представа. План и програм рада прави се сваке сезоне. Директор Градског позоришта "Семберија" Иван Петровић, за почетак фебруара најављује двије премијере и то ђечију представу "Чудне звери на провери" и представу "Гласови из предграђа".

Представе се тренутно изводе у великој сали Центра за културу "Семберија". Иако је крајем прошле године било најављено да градско позориште "Семберија" прелази у обновљени објекат Соколског дома, за сада од тога нема ништа.

Извор: НТВ Арена

© ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ СЕМБЕРИЈА БИЈЕЉИНА
Powered by limun.co