×

Новости

„Чудне звери на провери“ – друга премијера ГП „Семберија“ у овој години

Градско позориште „Семберија“ наставља да ниже премијере у овој години, а бијељинској публици су се у суботу представили првом дјечијом представом, која је урађена у копродукцији са Позориштанцем Маслачак.

Текст за „Чудне звери на провери" написао је Миливоје Млађеновић, а у представи играју Вања Kртолина, Ненад Благојевић и Душан Ранковић.

-Ово је најозбиљнија дјечија представа до сада урађена код нас. Радили смо је за сву малу и велику дјецу, од 7 до 107 година, и вјерујем да ће публика бити одушевљена ликовима, костимима, сценографијом, и да ће је и родитељи и баке и деке радо гледати са малишанима, каже управник ГП „Семберија" Иван Петровић.

Редитељ Давид Алић истиче да се током рада на представи трудио да гледа изван оквира одраслог човјека и да испита границе дјечије маште.

-Пратећи причу три докона пјесника уводимо дјецу у један нелогичан и збуњујући свијет који уз мало маште претварамо у свијет стварнији од стварности. Уз глумачку игру која прелази границе реализма покушавамо да подстакнемо дјецу да никада не доживљавају ствари онаквим какве јесу, већ да увијек у свом оку задрже онај само свој, дјечији поглед на свијет, додаје Алић.

Душка Ловчевића, Јоцу Шљокару и Вука Зечевића, незаборавне јунаке „Чудних звери на провери" публика ће поново моћи да гледа у суботу, 27. фебруара.

Бијељина данас

© ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ СЕМБЕРИЈА БИЈЕЉИНА
Powered by limun.co