×

Новости

Потписан меморандум о сарадњи Педагошког факултета и Градског позоришта /ВИДЕО/

Данас је потписан меморандум о сарадњи Педагошког факултета и Градског позоришта “Семберија”. На овом факултету уприличен је свечани пријем студената прве године првог циклуса студија,који су имали прилику да у великом амфитеатру факултета данас погледају представу “Гласови предграђа” и извођењу глумаца најмлађег позоришта у Српској.

Свечано на оба јавна универзитета у Српској, дочекали су бруцоше за које је од данас почела академска година. Педагошки факултет Универзитета у Источном Сарајеву у Бијељини уписао је око 50 студената на три студијска програма.

Тренд смањења броја уписаних студената биљежи се и на овом факултету, све је посљедица и мањег броја ученика који завршавају основне и средње школе.

Школовање на Педагошком факултету започеле су и Тамара Лакић и Миљана Андрић . Лако је кажу било опредијелити се шта студирати, свему је покретач била љубав према занимању, али и жеља да након студија нађу запослење и остану у својој земљи и Републици Српској.

Бруцоше Педагошког факулета у Бијељини дочекала је првог дана у амфитеатру факултета представа “Гласови предграђа” по стиховима Љубомира Симовића, коју су одиграли глумци Градског позоришта “Семберија” . Сцену за представу припремила је професорица Валентина Видаковић. Свечаном програму претходило је потписивање меморандума о сарадњи између Педагошког факултета и Градског позоришта. Овим се отвара пут сарадње на свим пољима.

Времена нису идеална за културу, а нама је циљ да публику и младе вратимо позоришту, каже Петровић.

“Позориште је синергија свих умјетности”, поручено је данас са Педагошког факултета у Бијељини.

Извор: НТВ Арена

© ГРАДСКО ПОЗОРИШТЕ СЕМБЕРИЈА БИЈЕЉИНА
Powered by limun.co