Ново извођење „Комедије ометене у развоју“ Градског позоришта „Семберија“

Комедија ометена у развоју, по тексту Миливоја Млађеновића и у режији Душана Тузланчића, представа је којом је Градско позориште “Семберија” из Бијељине 6. фебруара 2020. године започело свој рад.

Ова комедија, која основне драматуршке коријене вуче из петотомног романа Гаргантуа И Пантагруел, Франсоа Раблеа, у преводу Станислава Винавера, иако датира из XВИ вијека, смјелом адаптацијом Миливоја Млађеновића има увијек актуелан и снажан контакт са публиком и гледана је већ трећу сезону.

За главну улогу, ратника и заклетог нежење Панургија, Иван Петровић награђен је „Зорановим брком“ на фестивалу“Дани Зорана Радмиловића” у Зајечару 2020. године.

У представи игра комплетан ансамбл Градског позоришта, уз присуство идвојеглумаца аматера: Игора Кајмаковића, дипломираног правника, секретара Градског позоришта „Семберија“ и Љиље Лукић, дипломиране економисткиње, запослене у Фондацији „Лара“.

Интересантно је да публика дијалоге баш њих двоје увијек очекује са нестрпљењем. “На почетку је публика увијек изненађена, а и ми ослушкујемо да ли ће нам се неко придружити и „приговарати“ са нама због кашњења представе. Занимљива је та интеракција између нас и осталих гледалаца. Резервисали смо балкон за петак, припремили бритке опаске, а сигурни смо да ће публика као и увијек да ужива И подржи нас”, каже Љиља. “Текст мијењамо тако да смо увијек актуелни, прилагођавамо оном што је тих дана топ тема, тако да је представа увијек другачија, И зато нас многи гледају више пута. Сигуран сам да ће сада бити оних који су нас већ гледали, али са искуством, очекују неочекивано”, додаје Игор.

Представа се игра у петак, 17. фебруара са почетком у 20,00 часова, а ово извођење је појачано гошћом, младом београдском глумицом Јованом Миловановић.

Извор: Бијељина Данас

Посљедње новости

ПОРУКА ЗА СВЈЕТСКИ ДАН ПОЗОРИШТА

Свјетски дан позоришта прославља се 27. марта од 1962. године, док традиционалну поруку, на позив Међународног театарског института – МТИ,...

O свјетском дану позоришта

Међународни позоришни институт иницирао је 1961. године Свјетски дан позоришта који се обиљежава од 1962. године. Сваке године центри Међународног...

Хасанагиница у Бијељини

Након више успјелих представа, које су у Бијељину вратиле позоришну умјетност високог професионалног и естетског нивоа, “Хасанагиница”, у режији Душана...

Бука магазин – Хасанагиница

Је ли стабилократско и технократско управљање психичким осјећањима и емотивним процесима одлика савременог грађанског друштва или еволуциона неминовност феудалног система...

Резервишите карту:

    Име и презиме

    Е-пошта

    Број телефона

    Представа

    Број карата